^Na górę
  • 1 Edukacja szachowa już w oddziałach przedszkolnych
    W szkole mamy klasę szachową, w której prowadzone są zajęcia z edukacji szachowej. Organizujemy wiele turniejów o zasięgu wojewódzkim, a nawet ogólnopolskim.
  • 2 Zajęcia z języka kaszubskiego i edukacji regionalnej
    Uczniowie szkoły mają możliwość nauki języka kaszubskiego i edukacji regionalnej. W szkole funkcjonuje dziecięcy kaszubski zespół "Słunoszka".
  • 3 Wysokie wyniki w konkursach kuratoryjnych
    Nasi uczniowie szkoły osiągają wysokie wyniki w konkursach kuratoryjnych. W roku szkolnym 2012/2013 jeden z uczniów został laureatem Kuratoryjnego Konkursu z Matematyki, a 4 uczniów zostało finalistami Kuratoryjnego Konkursu z języka polskiego.
  • 4 Szeroka oferta zajęć sportowych
    Oferujemy szeroką ofertę zajęć sportowych: zapasy, koszykówka, piłka nożna, zajęcia na basenie. W roku szkolnym 2012/2013 nasza piłkarska drużyna zajęła I miejsce w Powiatowej Lidze Piłki Nożnej chłopców z klas 4.
  • 5 Wysokie wyniki sprawdzianu dla uczniów klas szóstych
    Od wielu lat możemy poszczycić się wysokimi wynikami sprawdzianu kończącego szkołę podstawową. W roku szkolnym 2012/2013 uzyskaliśmy najwyższy wynik w Gminie Kartuzy.
baner

UWAGA! Ten serwis używa technologii cookies.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na używanie tej technologii.

Zrozumiałem

Tygodniowe menu

Obiady

  • Poniedziałek (18 marzec) Alergeny: 1,3,6,7,9

 Zupa ogórkowa, ryż z jabłkami i cynamonem, sok

  • Wtorek  (19 marzec) Alergeny: 1,3,6,7,8,9,12

Zupa ryżowa, kotlety drobiowe, ziemniaki, marchewka mini

  • Środa  (20 marzec) Alergeny: 1,3,5,6,7,8,9,10

Zupa fasolowa, pierogi z truskawkami, jogurt pitny

  • Czwartek (21 marzec) Alergeny: 1,3,5,6,7,8,9,10,12

            Rosół z makaronem, pieczeń z indyka z sosem, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty i jabłka, maślanka owocowa

  • Piątek (22 marzec) Alergeny: 1,3,4,6,7,8,9,10,11

 Barszcz z makaronem, stek z łososia panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

 

Śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (18 marzec)

Płatki miodowe z mlekiem, pieczywo wieloziarniste z masłem, serkiem śmietankowym, papryka żółta, herbatka miętowa

  • Wtorek (19 marzec)

Kasza manna na mleku, pieczywo słonecznikowe z masłem i krakowską suchą, pomidorki koktajlowe, herbatka rumiankowa

  • Środa (20 marzec)

 Płatki jaglane na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem, serem żółtym, ogórek świeży, kakao

  • Czwartek (21 marzec)

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo wieloziarniste z masłem i szynką z fileta, papryka czerwona, herbatka zielona z cytryną

  • Piątek (22 marzec)

Musli na jogurcie naturalnym, pieczywo słonecznikowe z masłem, jajecznica, pomidor, herbatka owocowa

Drugie śniadanie dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek  (18 marzec)

Banan

  • Wtorek (19 marzec)

Jabłko

  • Środa (20 marzec)

 Marchew

  • Czwartek (21 marzec)

Gruszka

  • Piątek (22 marzec)

Papryka czerwona

 

Obiady dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (18 marzec)

               Zupa ogórkowa, ryż z jabłkami i cynamonem, sok

  • Wtorek (19 marzec)

 Zupa ryżowa, kotlety drobiowe, ziemniaki, marchewka mini

  • Środa (20 marzec)

 Zupa fasolowa, pierogi z truskawkami, jogurt pitny

  • Czwartek (21 marzec)

                 Rosół z makaronem, pieczeń z indyka z sosem, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty i jabłka, maślanka owocowa

  • Piątek (22 marzec)

 Barszcz z makaronem, stek z łososia panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

 

Podwieczorek dla uczniów z oddziałów przedszkolnych

  • Poniedziałek (18 marzec)

 Kanapki z polędwicą sopocką, ogórek świeży, herbatka czarna z cytryną

  • Wtorek (19 marzec)

                Galaretka z pianką, krakersy

  • Środa (20 marzec)

                Kanapka z pasztetem, ogórek kiszony, herbatka owocowa

  • Czwartek (21 marzec)

 Pączki serowe, mus owocowy

  • Piątek  (22 marzec)

Ciasto szpinakowe, mleko

 

Lista alergenów:

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i przetwory pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyce i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki.

13. Łubin.

14. Mięczaki.

Copyright © 2014. Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach Rights Reserved.


Facebook